گفتگو: لیلا قربانی کارشناس ارشد علم اطلاعات و دانششناسی
قربانی: جناب آقای دکتر در ابتدا سپاسگزارم که درخواست مصاحبه با خبرنامه الکترونیکی انجمن شاخه فارس را پذیرفتید. لطفاً نظرتان را در مورد انجمن ها و ضرورت وجود آن ها و نقشی که می توانند در تسهیل ارتباطات علمی داشته باشند به صورت مختصر بیان کنید؟
دکتر فتاحی: درود و سرفرازی بر شما. همانگونه که در سخنرانی خود در همایش سال 1395 آن شاخه مطرح کردم، انجمن ها نقش مرجعیت حرفه ای و علمی دارند. به همین دلیل، انجمن می تواند نقش مهمی در همه عرصه ها از جمله تسهیل ارتباطات علمی داشته باشد. این نقش را می تواند در سیاستگذاری، ترویج، آموزش و مانند آن عینیت بخشد.
قربانی: همایش ملی چشم اندازهای ارتباط علمی را در مجموع چگونه ارزیابی می کنید؟
دکتر فتاحی: از دیدگاه من و با توجه به نو بودن موضوع همایش، این رخداد علمی توانسته تا اندازه قابل قبول به هدف های خود دست یابد. حضور تعداد زیادی از اعضای هیئت علمی، دانشجویان، کتابداران شاغل و نیز مدیران و کارکنان سازمان ها می تواند نشان دهنده اقبال به این همایش باشد.
قربانی: می توانید به اختصار نقاط قوت و ضعف این همایش را از دید خودتان برای ما بیان کنید؟
دکتر فتاحی: نقاط قوت، نو بودن موضوع و شرکت جمع متنوعی از افراد و سازمان ها در آن و نقطه ضعف، مرتبط نبودن و یا ضعیف بودن ارتباط برخی مقاله ها با موضوع اصلی همایش بود.
قربانی: عملکرد دوره چهارم هیئت مدیره انجمن شاخه فارس (3 سال گذشته) را در ابعاد مختلف چگونه ارزیابی می کنید؟
دکتر فتاحی: از دیدگاه من، شاخه فارس پویاترین و مولدترین شاخه انجمن در دو سه سال گذشته بوده و این به همت برخی اعضای آن است که زندگی خود را وقف این فعالیت ها کرده اند.
قربانی: به نظر شما انجمن شاخه فارس و یا به طور کلی انجمن کتابداری چه وظایفی در قبال اعضای خود و جامعه کتابداری دارند؟
دکتر فتاحی: این وظایف در اساسنامه انجمن منعکس شده است. توسعه حرفه از بعد آموزشی و حرفه ای، ترویج اخلاق حرفه ای، توسعه فعالیت هایی چون برگزاری همایش ها و کارگاه های آموزشی، و جذب اعضای از همه انواع کتابخانه ها.
قربانی: انجمن کتابداری غیر از حرفه مندان، دانشجویان و اعضای هیئت علمی رشته باید با چه افراد یا نهادهایی تعامل داشته و خدمات خود را به آن ها ارائه نماید؟
دکتر فتاحی: همه انجمن ها نیازمند آنند تا برای پیشبرد هدف ها و وظایف خود، با سایر نهادهای مرتبط ارتباط داشته باشند. این نهادها هم دولتی اند و هم غیر دولتی. دانشگاه ها و گروه های آموزشی، برخی وزارتخانه ها، دولت، مجلس، مدیران کتابخانه های بزرگ و مراکز ملی اطلاع رسانی بویژه کتابخانه ملی و شاخه های آن در استان ها، نهاد کتابخانه های عمومی، شرکت های نرم افزاری، و مانند آن ها از جمله سازمان های مورد توجه انجمن هستند.
قربانی: در مجموع چه راهکارها و پیشنهاداتی برای دوره پنجم هیئت مدیره انجمن شاخه فارس دارید.
دکتر فتاحی: انجمن شاخه فارس می تواند همان خط مشی کنونی را با قوت ادامه دهد و با توسعه ارتباطات خود، به موفقیت های بیشتر دست یابد. برای همه دست اندرکاران آرزوی بهروزی دارم.