• ilisafars@gmail.com

  • شماره تماس :14-32263513-071

  • ساعت کاری :۸صبح تا ۳ بعدظهر

همایش چشم اندازهای ارتباط علمی

اعظم ایزدی، کارشناس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شیراز

انجمن علمی کتابداری و اطلاع رسانی ایران- شاخه فارس به عنوان یکی از انجمن های فعال در حوزه علم اطلاعات و دانش شناسی، همایش ملی چشم اندازهای ارتباط علمی را در تاریخ های 19 و 20 اردیبهشت ماه 1397 با حضور و مشارکت علاقمندان این رشته در مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس برگزارکرد. در این همایش صاحب نظران، پژوهشگران، علاقمندان به علم کتابداری و مشتاقان کتاب و ارتباطات روزهای پرخاطره ای را پشت سر گذاشتند. آنچه در ادامه می خوانید گزارشی از چگونگی برگزاری این همایش در روزهای زیبای اردیبهشت شیراز است.

از مدت ها قبل از طریق سایت انجمن و سایر راه های ارتباطی در جریان برگزاری این همایش قرار گرفته بودم. معمولاً شرکت در همایش های علمی این فرصت را برای علاقمندان فراهم می کند تا با هم به حوزه مورد علاقه بپردازند و با بحث و تبادل نظر درباره مسائل مشترک حوزه کاری به تقویت بنیان های علمی خود بپردازند.

وقتی وارد خیابان حافظ شدم و روبروی مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس قرار گرفتم چند نفر را دیدم که با گردن آویزهایی سفید رنگ با لحنی بسیار مودبانه به مدعوین و سایر افراد اطلاع رسانی می کردند. از این همکاری و دقت و حسن برخورد بسیار خرسند شدم. بعد از اینکه ازمحل برگزاری همایش باخبر شدم خودم را به سرعت از کنار حوض زیبای پر از آب حیاط بزرگ کتابخانه ملی فارس به طبقه زیر زمین مرکز اسناد رساندم. دیوارهای سالن پر از تابلوهای زیبای خوشنویسی بود که چشم هر بیننده ای را می نواخت. گروه میزبان با لباس هایی منظم و گردن آویزهای سفید رنگ به ترتیب از شرکت کنندگان در همایش ثبت نام می کردند و مجموعه های آماده شده را در اختیار افراد قرار می دادند. یک مجموعه کتاب کامل یک صفحه ای دوره سوم به همراه برنامه همایش به کسی که می خواست از این همایش بهره ببرد آگاهی های لازم را ارائه می داد و چه زیبا هدیه ای بود که همیشه و در هر مکانی می تواند یاد و خاطره آن روز را زنده کند.

لبخندهای پر انرژی دکتر قانع به عنوان دبیر علمی همایش و تلاش و تکاپوهای بی وقفه دکتر مقدس زاده به عنوان دبیر اجرایی همایش در بدو ورود به جلسه نشان می داد که همه چیز برای دست پر برگشتن از این همایش آماده و مهیاست.

همایش در چهار نوبت زمانی طراحی شده بود. ابتدای برنامه با پخش قرآن و سرود ملی جمهوری اسلامی و خوش آمد گویی توسط دکتر قانع همراه بود. سپس به ترتیب برنامه های اعلام شده در جدول برنامه ها، مشارکت کنندگان در همایش و صاحبان مقالات بر اساس زمان تعیین شده پشت تریبون قرار می گرفتند و نتایج حاصل از پژوهش های خود در حوزه علم اطلاعات و دانش شناسی و حوزه ارتباطات علمی را با شیوه ای علمی و مناسب به سمع و نظر شرکت کنندگان در همایش می رساندند.

نظم و انضباط حاکم در همایش، توجه به زمان و استفاده مطلوب از فرصت ها برای ارائه دستاوردهای پژوهشی، مشارکت فعال و مناسب دانشجویان علم اطلاعات و دانش شناسی، حضور علاقمندان به حوزه کتابداری از سازمان های مختلف مثل کتابداران اداره کل کتابخانه های عمومی فارس، مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، کتابداران دانشگاهی و کتابخانه های تخصصی و نویسندگان و پژوهشگران حوزه ارتباطات علمی و گفتگوهایی که در زمان های استراحت با هم داشتند، نشان می داد که تلاش های شبانه روزی انجمن علمی کتابداری و اطلاع رسانی ایران- شاخه فارس به ثمر نشسته است.

دقت در عناوین مقالات ارائه شده نشان می داد که حوزه علم اطلاعات و دانش شناسی به عنوان یک علم میان رشته ای حوزه ای فعال و پویا است و کافی است دست همه اهالی کتاب به سوی هم دراز شود تا نتایج این تلاش ها کاربردی شده و از لابلای این یافته ها شیوه های موثر کاربردی کردن فرهنگ مطالعه در اجتماع به دست آید.

آنچه برایم جالب بود، توجه به این نکته بود که دلیل توسعه یافتگی کشورهای پیشرفته دقت نظر در چگونگی کاربردی کردن یافته های علمی است، چیزی که نتایج مقالات ارائه شده در این همایش هم بر آن تاکید می کرد؛ اما واقعیت های موجود در جامعه ما چیز دیگری نشان می دهد. معمولاً بین یافته های علمی حاصل از تلاش پژوهشگران با شیوه های کاربردی مورد نیاز جامعه فاصله ای احساس می شود که باید این فاصله مورد بررسی قرار بگیرد و در این راه هم سویی نهادهای مرتبط با کتاب با پژوهشگران بسیار مهم و حائز اهمیت است.

دو روز در این همایش مهمان نگاه های گرم و پدرانه دکتر قانع و تلاش های باشکوه دکتر مقدس زاده و همکاران گرانقدرشان بودم. جوان گرایی، انجام کار تیمی، مشارکت در دستیابی به اهداف تعیین شده و ارائه برنامه های جنبی متفاوت و متنوع مثل بازدید از موزه تاریخ، امکان ارتباط رو در رو با صاحب نظران حوزه کتابداری همه و همه برای منی که از دور دستی بر آتش کتاب دارد نویدبخش آینده ای پویاتر و فعال تر بود.

آدرس

آدرس :

شیراز - خیابان حافظ - سازمان اسناد و کتابخانه ملی فارس - دبیرخانه انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران-شاخه فارس

شماره تماس :

071-32263513-14 داخلی 186

دبیر انجمن:

09116252913

آدرس ایمیل:

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

صفحات اجتماعی:

تلگرام

تصویر

آخرین مطالب

05 بهمن 1402 / دوره ششم، شماره اول: آرشیو دیجیتال
05 بهمن 1402 / دوره ششم، شماره اول: آرشیو دیجیتال
05 بهمن 1402 / دوره ششم، شماره اول: آرشیو دیجیتال

خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای انجمن کتابداری فارس در خبرنامه سایت عضو شوید .
ثبت