معرفی کتاب
توسعه سیستمهای آموزش آنلاین با استفاده از ابزارهای منبع باز: بکار گرفتن تکنولوژی لینوکس
شیوا رضایی، کارشناس سازمان اسناد و کتابخانه ملی مرکز فارس و دبیر انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران، شاخه منطقه جنوب کشور
عنوان: توسعه سیستمهای آموزش آنلاین با استفاده از ابزارهای منبع باز: بکار گرفتن تکنولوژی لینوکس نویسنده: لی چاو مترجم: حسن رشیدی مشخصات نشر: تهران : مرکز چاپ و انتشارات دانشگاه علامه طباطبایی٬ ۱۳۹۴. عنوان اصلی: Utilizing Open Source Tools for Online Teaching and Learning: Applying Linux Technologies
|
کتاب "توسعه سیستمهای آموزش آنلاین با استفاده از ابزارهای منبع باز: بکار گرفتن تکنولوژی لینوکس " منبعی مفید در حوزه آموزش الکترونیکی است که توسط لی چائو تألیف و توسط حسن رشیدی ترجمه و توسط مرکز چاپ و اننتشارات دانشگاه علامه طباطبایی به چاپ رسیده است.
مخاطبین کتاب دانشجویان رشتههای تکنولوژی آموزشی، آموزش از راه دور و همچنین مدیران و مهندسان کامپیوتر و تکنولوژی اطلاعات هستند. کتاب، منبع مهمی برای ایجاد آموزشهای آنلاین است که یکی از اهداف آن، بررسی نحوه استفاده از ابزارهای منبع باز برای توسعه و مدیریت دورههای آموزشی آنلاین و کمک به مدرسان و افراد اهل فن، برای توسعه سیستمهای یاددهی/یادگیری و مطالب آموزشی وب محور برای دورههای آنلاین با ابزارهای منبع باز میباشد.
همچنین در این کتاب، اطلاعات فنی در خصوص آموزش آنلاین مربوط به ابزارهای منبع باز به طور کلی و فنآوری لینوکس به طور خاص ارائه شده است.
در این کتاب به بررسی دو نوع ابزار منبع باز به شرح زیر پرداخته شده است:
1. ابزارهای منبع باز مورد استفاده برای ارائه دورههای آنلاین که از این ابزارها میتوان برای انجام امور ذیل استفاده کرد:
- ابزارهای مورد استفاده برای میزبانی دورههای آموزش آنلاین مانند سرورها و ابزارهای پایگاه دادهای
- ابزارهای مورد استفاده برای مدیریت دورههای آنلاین ، مانند سیستمهای مدیریت یادگیری
- ابزارهای مورد استفاده برای ارائه دورههای آنلاین مانند ابزارهای شبکه و دسترسی راه دور
- ابزارهای مورد نیاز برای تمرین عملی مانند ابزارهای مورد نیاز برای دورههای فنآوری محور
2. ابزارهایی که از آنها میتوان برای توسعه مواد آموزشی دوره استفاده کرد. این ابزارها شامل موارد زیر هستند:
- ابزارهای وبنویسی
- ابزارهای چندرسانهای
- ابزارهای همکاری
همچنین در خصوص موضوعاتی چون محصولات منبع باز، نظریه فناوری آموزشی در سیستم یاددهی - یادگیری آنلاین، نیازهای تکنولوژی سیستم یاددهی/ یادگیری آنلاین، توسعه و مدیریت شبکه، ایجاد و مدیریت سرور، توسعه پایگاه داده برای دروس آنلاین و مدیریت کلاس در بخشهای مختلف کتاب توضیحاتی ارائه شده است.