• ilisafars@gmail.com

  • شماره تماس :14-32263513-071

  • ساعت کاری :۸صبح تا ۳ بعدظهر

شبکه های اجتماعی: تأملی بر نقش آنها در کتابخانه ها

معرفی کتاب

شبکه های اجتماعی: تأملی بر نقش آنها در کتابخانه ها

مریم خرمی، دانشجوی کارشناسی علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شیراز و دبیر انجمن علمی علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شیراز

نویسندگان: حسین قاضی زاده، امیررضا اصنافی، زلیخا جهانشاهی.

مشخصات نشر: تهران: اساطیر پارسی: چاپار‏،۱۳۹۵.

مشخصات ظاهری: ۱۵۶ص.: جدول.

شابک: 4-0-96980-600-978.

 

طبق آنچه در پیشگفتار کتاب آمده است، تحویل اطلاعات با کیفیت به کاربران در قالب های مختلف، حیاتی ترین وظیفه کتابداران است. اکنون جامعه اطلاعاتی در عصری به سر می برد که همه گونه امکانات برای ذخیره و بازیابی اطلاعات در اختیار دارد. امروزه شبکه های اجتماعی توانسته است مزایای فراوانی را برای کتابخانه ها و کاربران آنها به ارمغان آورد وکتابداران نمی توانند تاثیرات شگرف فناوری را بر مشتریان و خدمات کتابخانه نادیده بگیرند. راه منطقی برای کتابخانه ها استقبال از این فناوری های نوین، استفاده از آنها به عنوان ابزاری برای رسیدن به اهداف است. هدف این کتاب بیان این مفهوم است که همه چیز در کتابخانه ها در حال تغییر است و کتابداران باید به استقبال فناوری های نوین بروند و ابزار های آسایش کاربران در کتابخانه ها را فراهم کنند. انطباق پذیری کارکنان، توجیه مدیران و جذب مشتریان از عوامل مهمی است که باید به آن بسیار توجه نمود. این تغییر هر چند دشوار می نماید ولی امکانپذیر است.

در این کتاب، مباحثی نظیر چیستی، اهداف و انواع شبکه های اجتماعی موجود مورد بررسی قرار گرفته و تلاش شده است تا ضمن بیان ساختار هر کدام، به نقش این شبکه های اجتماعی در کتابخانه ها به همراه طرح نمونه های بومی اشاره شود.

این کتاب در واقع می تواند آغازی برای ورودکتابداران و دنیای کتابخانه ها به عرصه شبکه های اجتماعی و دنیای مجازی باشد که در شش فصل به موضوعات مختلف این حوزه می پردازد.

در فصل اول که عنوان آن " چیستی شبکه های اجتماعی" است، معنا و مفهوم شبکه های اجتماعی و علل گرایش افراد به شبکه های اجتماعی تبیین شده است..

کارکردهای اجتماعی این شبکه ها و فرصت ها و تهدیدهای استفاده از آنها از جمله موضوعاتی است که در فصل دوم با عنوان " مراحل ایجاد شبکه های اجتماعی مجازی" به آنها اشاره شده است.

" قابلیت ها و کارکردهای شبکه های اجتماعی" عنوان فصل سوم این کتاب است که طی آن در خصوص کارکرد های شبکه های اجتماعی مختلف از جمله شبکه های اجتماعی عمومی، موضوعی، کتاب محور، فیلم و موسیقی، موبایل و شبکه های اجتماعی کسب و کار توضیحاتی ارائه شده است. همچنین ضمن این فصل، برخی از پرکاربرد ترین شبکه های اجتماعی از جمله فیسبوک، توییتر، لینکدین، نیچرنتورک، تامبلر و ... معرفی شده اند.

فصل چهارم به" استفاده کتابخانه ها از شبکه های اجتماعی" اختصاص دارد. نویسنده در این فصل، ضمن برشمردن برخی از کارکردهای شبکه های اجتماعی در کتابخانه ها، مطالب مفیدی درباره پادکست ها، ویژگی های مهم و قابللت های آنها در کتابخانه ها و نیز معرفی ویکی ها و وودکست ها ارائه کرده است.

در فصل پنجم نویسنده "نمونه کاربردی از شبکه های اجتماعی در کتابخانه ها" از جمله به کارگیری پادکست ها و توییتر را برشمرده است. از فوتوبلاگ تا اینستاگرام مبحث دیگری است که در این فصل به آن اشاره شده است.

در فصل ششم با عنوان " مطالعه موردی استفاده از شبکه های اجتماعی در کتابخانه ها"، میزان استفاده از ابزارهای شبکه های اجتماعی در به اشتراک گذاری دانش توسط کاربران، دلایل عدم استفاده یا استفاده کم از ابزارهای رسانه های اجتماعی و همچنین میزان استفاده از رسانه های اجتماعی در به اشتراک گذاری دانش مورد بررسی قرار گرفته است.

آدرس

آدرس :

شیراز - خیابان حافظ - سازمان اسناد و کتابخانه ملی فارس - دبیرخانه انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران-شاخه فارس

شماره تماس :

071-32263513-14 داخلی 186

دبیر انجمن:

09116252913

آدرس ایمیل:

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

صفحات اجتماعی:

تلگرام

تصویر

آخرین مطالب

05 بهمن 1402 / دوره ششم، شماره اول: آرشیو دیجیتال
05 بهمن 1402 / دوره ششم، شماره اول: آرشیو دیجیتال
05 بهمن 1402 / دوره ششم، شماره اول: آرشیو دیجیتال

خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای انجمن کتابداری فارس در خبرنامه سایت عضو شوید .
ثبت